Виробник рослинних олій та продуктів здорового харчування
+38 032 243 0283
+38 098 220 0400
+38 066 652 5777
info@richoil.ua
RichOil » Блог » Купуйте корисну та смачну конопляну олію в мережі АТБ

Купуйте корисну та смачну конопляну олію в мережі АТБ

20.11.2018

220x315_fin на сайт

Безперечно, одна з найбільш корисних якостей конопляної олії – це вміст жирних поліненасичених кислот Омега-6 і Омега-3. Ці кислоти необхідні при серцево-судинних захворюваннях, хворобах нервової системи, а також зайвій вазі. Крім того, цю олію рекомендують вживати  веганам, оскільки це чудова можливість поповнити запаси необхідних речовин, які не надходять в організм в зв’язку з відсутністю в харчуванні тваринних білків і жирів.

Антиоксиданти, що входять до складу олії, вберігають від передчасного старіння шкіри. Жиророзчинні вітаміни і фітостероли потрібні абсолютно всім, особливо в такі значимі періоди життя, як:  вагітність,  дитинство та поважний вік.

За змістом незамінних жирних кислот конопляну олію можна порівняти хіба що з кедровою олією, яка вважається чи не найкориснішою для здоров’я людини. Конопляна олія містить незамінні жирні кислоти, що не можуть синтезуватися в організмі, але абсолютно йому необхідні. Це лінолева кислота (від 50 до 60%), що відноситься до класу омега-6, і альфа-ліноленова (від 16 до 20%), що відноситься до класу омега-3. Причому вони знаходяться в співвідношенні 3:1, рекомендованому експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

На думку вчених, для здоров’я людини дуже важливо, щоб ці кислоти перебували в співвідношенні від 8-10 / 1 (для здорових людей) до 3-5 / 1 (в лікувальному харчуванні). У конопляній олії ці кислоти присутні в співвідношенні 3/1, рекомендованому дієтологами для літніх і ослаблених людей.

На конопляній олії НЕ смажать. Її використовують тільки для заправки холодних, перших, і других страв. Нею присмачують зелень і протертий в пасту сир, змішують зі сметаною, вершками і іншим компонентами, які використовують для приготування закусок. Заправляють салати, готують соуси та майонези.

Конопляну олію можна використовувати як в чистому вигляді, так і в суміші з іншими рослинними і тваринними маслами, наприклад з оливковим та вершковим, для поліпшення їх жирно-кислотного складу. Воно не приїдається при частому вживанні, добре поєднується з багатьма лікарськими засобами.

Використовуючи конопляну олію в харчуванні, не слід забувати, що вона дуже чутливе до впливу високих температур і кисню повітря. Якщо з ним поводитися недбало, вонf швидко гіркне, загусає і перетворюється, як і лляна олія, в оліфу. Щоб зберегти цілющі властивості конопляної олії, її слід зберігати в пляшці темного скла у прохолодному місці. Відкриту пляшку треба тримати в холодильнику і використовувати якомога швидше.

Здоров’я вам!

Запитуйте конопляну олію у найближчому маркеті АТБ:
https://www.atbmarket.com/maps

>