

Конопляна олія Olibo – omega-МЕГАсила
Україну споконвіку вважали аграрною країною, тож нашим найціннішим скарбом завжди були родюча земля та люди, які плекали та примножували її багатство. За допомогою місцевих рослин українці готували їжу, лікували хвороби, шили одяг, оздоблювали житло, виготовляли косметичні засоби та годували тварин. І хоча вони гадки не мали, що таке поліненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінерали, проте з власного досвіду знали, що конопляне насіння це надпотужний засіб, який допоможе подолати хворобу, зміцнити імунітет та покращити самопочуття. Щоб зберегти користь насіння конопель протягом року, наші діди та прадіди виготовляли з них олію, вважаючи її еліксиром здоров'я, довголіття, джерелом хорошого настрою та невичерпної енергії. На щастя, сьогодні конопляна олія купити може кожен, хто дбає про своє здоров'я.
Корисний склад – вітамінів вибуховий заряд
Конопляна олія ціна здоров'я. Вона має надзвичайно м'який смак, який гармонійно прикрасить будь-яку страву та збагатить її корисними речовинами. Які хвороби лікує конопляна олія?
Вона містить омега-3, 6 та 9 у найкориснішому для організму поєднанні – 1:3. Саме таке поєднання є ідеальним, згідно з рекомендаціями ВООЗ. Ці кислоти є життєво необхідними, адже їх регулярне вживання є профілактикою серцево-судинних захворювань. Вони зміцнюють серце та судини, запобігають утворенню холестеринових бляшок, отже є ефективними у профілактиці хвороби XXI століття – атеросклерозу.
Конопляна олія містить природний коагулянт – жиророзчинний вітамін К. Він сприяє нормалізації згортання крові, зміцненню капілярів та припиненню кровотеч. Цей вітамін є необхідним в антибактеріальній терапії, при захворюваннях печінки та зловживанні алкоголем.
Вітамін Е, який також входить до складу конопляної олії, є найпопулярнішим антиоксидантом. Він "дає життя", тобто захищає клітини організму від згубного впливу вільних радикалів. Саме вони провокують інфаркти, інсульти та передчасну появу зморшок. Вітамін Е захищає клітини від оксидативного стресу – пошкодження та загибелі клітин внаслідок окислення. Зниження працездатності, синдром хронічної втоми, головний біль та погіршення зору – всі ці симптоми може викликати дефіцит цього важливого для здоров'я людини вітаміну. Завдяки корисному інгредієнту конопляна олія для волосся – це потужний "реанімаційний" засіб. Природний бальзам-маска, який повертає блиск сухому та пошкодженому волоссю, додає пружності та сили.
Олія з насіння конопель містить фосфор, який бере участь у нормалізації енергетичного метаболізму та функціонуванні клітинних мембран. Також до її складу входить магній, який сприяє підтриманню електролітного балансу та нормалізації енергетичного метаболізму та залізо, яке регулює транспорт кисню в організмі та знижує втому.
Як приймати конопляну олію, кожен вирішує для себе. Адже це чудова заправка до будь-якої страви та корисна харчова добавка в сирому вигляді.
Кулінарний лайфхак – скажи конопляній олії Olibo "так"!
Конопляна олія користь, яку забезпечує традиційна технологія першого холодного віджиму. Цей метод дозволяє зберегти всі корисні властивості насіння конопель та передати їх олії. Конопляну олію першого пресування не можна піддавати термічній обробці. Висока температура руйнує всі вітаміни та мінерали, які містить олія.
Легкий освіжаючий трав'янистий смак конопляної олії прикрасить будь-яку страву. Але як вживати конопляну олію? Цю олію можна використовувати як базову, а можна поєднувати з іншими для збагачення аромату, смаку та користі. Це здорова альтернатива штучним магазинним соусам і майонезним заправкам. Конопляна олія в салатах, гарнірах, соусах, м'ясних і рибних стравах розкриє унікальний смак кожного інгредієнта та додасть нових яскравих барв.
Салат із курячим філе та помідорами чері
Інгредієнти:
салатний мікс,
помідори – 2 шт.,
куряче філе – 200 г,
червона цибуля – ½ шт.,
волоські горіхи (підсмажені) – 30 г,
яйця (варені) – 1-2 шт.,
сіль, перець.
Заправка до салату:
конопляна олія Olibo,
лимонний сік – 2 ст. ложки,
мед – 1 ч. ложка,
сіль, суміш перців.
Як приготувати
1. Куряче філе приправити сіллю та перцем. Запекти в духовці, на грилі або підсмажити на сковороді до рум'яної скоринки. Охолодити та порізати на шматочки.
2. Помідори та яйця порізати на четвертинки, цибулю – кільцями, салат порвати на шматочки.
3. Змішати всі інгредієнти для заправки, добре збити.
4. На велику тарілку викласти листя салату, яйця, помідори чері, куряче філе, кільця червоної цибулі. Посипати подрібненими горіхами та полити заправкою.